آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود؟

پوسیدگی دندان

بسیاری از افرادی که قصد انجام کامپوزیت را دارند از آسیب احتمالی آن می ترسند. معمولا این افراد شنیده اند که روکش کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود و در پاسخ به این سوال که آیا کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود؟ معمولا سوالی است که شاید برای اکثر افرادی که می خواهند دندان‌های خود را ونیر کامپوزیت کنند پیش می‌آید.

باید گفت خیر. ونیرهای کامپوزیت به دندان‌های شما آسیب نمی‌رسانند. کامپوزیت نیازی به تراشیدن مینای دندان ندارد و آسیبی به مینای دندان طبیعی وارد نمی‌کند. اگر بهداشت دهان و دندان و مراقبتهای بعد از کامپوزیت را رعایت کنید عمر کامپوزیت زیاد می شود و اصلا وسیدگی دندان ندارد. در این مقاله با خانم دکتر زهره سامع دندانپزشک زیبایی همراه باشید.

تماس با دکتر زهره سامع دندانپزشک زیبایی و ایمپلنت در اصفهان

دلایل عدم پوسیدگی دندان با کامپوزیت

برای اینکه مطمئن شوید کامپوزیت باعث پوسیدگی در دندان های شما نمی شود و یک بار برای همیشه به این شایعه پایان دهید، بهتر است علل آن را بدانید. در اینجا برخی از دلایلی وجود دارد که ثابت می کند این ترکیب باعث پوسیدگی دندان نمی شود:

کاملاً با محیط دهان و دندان شما سازگار است

رزین کامپوزیت به کار رفته در این روکش ها در واقع ماده ای است که برای چندین دهه برای پر کردن حفره ها استفاده می شود. همانطور که مواد کامپوزیت به دندان آسیب نمی رساند و از ایجاد پوسیدگی جلوگیری می کند، کامپوزیت رزین نیز همین نقش را ایفا می کند.

نیازی به تراشیدن مینای دندان نیست

مهمترین مزیت کامپوزیت این است که مینای دندان را تراش نمی‌دهند. مینای دندان از لایه های زیرین آن محافظت می کند تا آسیب نبیند. هر چه مینای دندان ضخیم تر باشد احتمال پوسیدگی آن کمتر می شود. با وجود دلایلی که ذکر کردیم، گاهی اوقات افراد پس از ترمیم دندان دچار پوسیدگی دندان می شوند. در ادامه چگونگی این اتفاق را توضیح خواهیم داد.

در چه صورت کامپوزیت باعث پوسیدگی دندان می شود؟

کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت دارد. اگر از کامپوزیت دندان خود به خوبی مراقبت نکنید، لق می شوند. دلایل زیر باعث پوسیدگی دندان با ونیرهای کامپوزیت می شود:

بهداشت ضعیف دهان و دندان

اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنید، احتمال پوسیدگی دندان افزایش می یابد. حفظ سلامت دهان و دندان به حفظ سلامت دندان ها در زیر کامپوزیت کمک می کند. دندان های خود را به طور مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید، در غیر این صورت احتمال تجمع باکتری در اطراف دندان و لثه ها بیشتر می شود.

اگر در زیر کامپوزیت پوسیدگی ایجاد شود زیرا از ظاهر دندان مشخص نیست، بیمار به هیچ وجه متوجه پوسیدگی دندان خود نمی شود و در نتیجه پوسیدگی دندان افزایش می یابد.در این صورت دندانپزشک باید کامپوزیت را از روی دندان ها جدا کرده و روکش های دندانی را جایگزین آن کند.

تجمع پلاک در اطراف لثه و کامپوزیت

مهمترین علت پوسیدگی دندان بعد از ونیرهای کامپوزیت، تجمع ذرات غذا، پلاک و پلاک در اطراف کامپوزیت است. اگر عادت بدی مانند سیگار کشیدن، خوردن غذاهای اسیدی داشته باشید، این پوسیدگی در مدت کوتاهی گسترش می یابد و بیمار دیر متوجه این پوسیدگی می شود.

عدم تعمیر ونیرهای کامپوزیت

طول عمر کامپوزیت کمتر از لمینت سرامیکی است. لمینت سرامیکی نسبت به کامپوزیت در برابر ضربه و فشار مقاومت بیشتری دارد. به عنوان مثال، بیمارانی که عادت به دندان قروچه دارند، باید حداقل سالی یک بار برای ترمیم کامپوزیت خود به دندانپزشک مراجعه کنند. اگر کامپوزیت دندان شما نیاز به تعمیر داشته باشد و شما آن را تعمیر نکنید، باکتری ها درست در کنار کامپوزیت تا حدودی متخلخل قرار خواهند گرفت. آنها جمع شده و باعث پوسیدگی در دندان های پایین می‌شوند.

واکنش آلرژیک به ونیر کامپوزیت یا ترکیب چسبنده

پس از نصب ونیرهای کامپوزیت، دو نوع حساسیت در بیماران مشاهده می شود: واکنش آلرژیک لثه به ترکیب یا چسب. واکنش آلرژیک به لثه نوعی آلرژی نوع 1 است که بسیار فوری است. گاهی اوقات، پس از ایمپلنت کامپوزیت، واکنش هایی مانند التهاب لثه، قرمزی یا خونریزی در محل نصب روکش های دندانی را تجربه خواهید کرد.

مواد شیمیایی و افزودنی هایی که در ساخت رزین های کامپوزیت یا چسب های کامپوزیت به کار می روند تا دوام و مقاومت آن ها را افزایش داده و دندان ها را شبیه دندان های طبیعی کنند. ممکن است باعث ایجاد حساسیت در بدن افراد مختلف شود و حساسیت به چسب مرکب نوع دوم آلرژی است که مانند حساسیت قبلی فوری نیست و با تاخیر ظاهر می شود. این نوع حساسیت ممکن است چند ماه پس از نصب ترکیب باعث التهاب در لثه ها شود. اگر این حساسیت را به موقع درمان نکنید، التهاب لثه منجر به پوسیدگی دندان و گسترش عفونت می شود.

علائم حساسیت به این مواد شیمیایی عبارتند از: اگزما، احساس سوزش در لثه، خارش، قرمزی پوست، تورم و خشکی پوست صورت و در صورت ابتلا به این علائم و تشدید شدن پس از چند ساعت، حتماً مشورت کنید.

مراقبت های بعد از ونیرکامپوزیت

اگر می خواهید دندان هایتان بعد از نصب کامپوزیت دچار پوسیدگی نشود حتما مراقبت های زیر را انجام دهید :

  • بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی رعایت کنید.
  • از دهان شویه های مناسب استفاده کنید.
  • برای چکاب به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • از مسواک هایی با پرز نرم استفاده کنید.

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست