چند نکته مهم برای انجام ایمپلنت در افراد سیگاری

انجام ایمپلنت در افراد سینگاری

یکی از عادت های بد و منفی روی کاشت ایمپلنت و کاشت دندان  سیگار کشیدن است. با کشیدن سیگار احتمال این که فرایند کاشت ایمپلنت و کاشت دندان  با شکست روبرو شود زیاد است زیرا نیکوتین موجود در سیگار روی فرایند جوش خوردن پایه ایمپلنت با استخوان فک تأثیر بدی می گذارد.

اگر قصد کاشت دنان یا ایمپلنت دندان دارید اما سیگاری هستید باید حواستان باشد که سیگار تأثیر منفی روی فرایند کاشت دندان می گذارد. اولین توصیه این است که سیگار را ترک کنید زیرا سیگار کشیدن احتمال عدم موفقیت کاشت ایمپلنت را بالا می برد. پس از ترک سیگار احتمال موفقیت ایمپلنت تا ۹۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

تماس با دکتر زهره سامع دندانپزشک زیبایی و ایمپلنت در اصفهان

توصیه هایی برای کاشت ایمپلنت در افراد سیگاری

کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری غیرممکن نیست، اما مطالعات نشان می دهد که 15 درصد از افراد سیگاری مجبور به تعویض ایمپلنت دندان پس از کاشت ایمپلنت هستند. از آنجایی که سیگاری ها نیز باید دندان های از دست رفته خود را جایگزین کنند، توصیه های زیر برای افزایش احتمال موفقیت کاشت دندان در این افراد ضروری است:

هر چه زودتر سیگار را ترک کنید

مهمترین چیز در پیوند، ترک سیگار است. با ترک سیگار در اسرع وقت، به حفظ سلامت دهان و دندان و سلامت کلی بدن خود کمک کنید و طرح لبخند را به بهترین شکل ممکن درست کنید.

از یک هفته قبل از عمل تا یک هفته بعد از جراحی سیگار نکشید

برخی افراد می گویند نمی توانند برای همیشه سیگار را ترک کنند و به این افراد توصیه می شود حداقل یک هفته قبل و یک هفته بعد از جراحی سیگار نکشند. از آنجایی که سیگار یک عادت روزمره است، ترک آن دشوار است، اما باید سعی کنید به نتایج آن فکر کنید و تصمیم خود را اجرا کنید.

سیگار خود را نصف کنید

اگر حتی نمی توانید سیگار را برای چند هفته ترک کنید، حداقل مصرف خود را به حداقل برسانید. سعی کنید تعداد سیگارهایی را که در روز مصرف می کنید کاهش دهید تا میزان موفقیت کاشت ایمپلنت را تا حد زیادی افزایش دهید. افراد سیگاری باید به طور مرتب برای کاشت ایمپلنت به دندانپزشک مراجعه کنند تا در صورت داشتن حفره، عفونت یا مشکلات لثه به سرعت درمان شوند و کاشت ایمپلنت مشکلی نداشته باشد.

چرا ایمپلنت دندان برای افراد سیگاری یک چالش است؟

کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری از جنبه های زیر چالش برانگیز است:

رعایت بهداشت دهان و دندان

افراد سیگاری معمولاً نمی توانند بهداشت دهان و دندان را خیلی خوب حفظ کنند. این افراد از بسیاری از بیماری های لثه و دندان رنج می برند و خطر ابتلا به پریودنتیت در اطراف ایمپلنت برای آنها زیاد است.

بسیاری از متخصصان دهان و دندان معتقدند که سیگار به بافت های دهان و دندان آسیب می رساند و باعث ضخیم شدن لایه بالایی سلول های پوست می شود. علاوه بر این، سیگار به غدد بزاقی دندان نیز آسیب می رساند و باعث خشک شدن آن ها می شود. در این صورت، بزاق که می تواند باکتری ها را از بین ببرد، خشک می شود، باکتری ها سریعتر رشد می کنند و فرد از بیماری لثه رنج می برد.

سیستم ایمنی ضعیف شده

نیکوتین و ترکیبات سمی موجود در سیگار بر رگ های خونی محیطی داخل دهان تأثیر می گذارد و جریان خون را کاهش می دهد و سیستم ایمنی بدن و توانایی آن را در بهبود زخم ها ضعیف می کند. سیگار از دو طریق بر سلامت دهان و دندان تأثیر می گذارد:

باعث سوختن بافت های داخل دهان و تولید کراتینه می شود، در نتیجه لایه بالایی سلول های پوست ضخیم می شود. به غدد بزاقی آسیب می رساند و باعث خشکی دهان می شود. علاوه بر شرایط ذکر شده، نیکوتین و سایر فرآورده های جانبی موجود در سیگار بر رگ های خونی اطراف دهان و پوست تأثیر منفی می گذارد و جریان خون را کاهش می دهد. با کاهش جریان خون، خون به سطوح دیگر به درستی تامین نمی شود.

تحلیل استخوان فک

اکثر دندانپزشکان از کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری امتناع می ورزند زیرا لثه و استخوان آنها به اندازه کافی قوی نیست که پایه ایمپلنت را پشتیبانی کند. اگرچه پیوند استخوان می تواند استحکام لثه ها را افزایش دهد و به رشد استخوان کمک کند، اما روند بهبودی پس از جراحی در افراد سیگاری بسیار کند است. سیگار باعث رشد ناکافی استخوان در ناحیه ای می شود که ایمپلنت را انجام داده اید و روند بهبودی مشکل خواهد بود. در این حالت متخصص ایمپلنت نمی تواند پایه ایمپلنت را در استخوان فک فرد کاشت کند.

پس از کاشت ایمپلنت در افراد سیگاری، حتی اگر ایمپلنت ها به خوبی با استخوان فک ترکیب شوند، باز هم خطر از دست دادن استخوان، گسترش عفونت و پریودنتیت به استخوان فک و افتادن ایمپلنت به زودی پس از آن وجود دارد. مهمترین عارضه کاشت ایمپلنت برای افراد سیگاری، عدم التیام زخم بعد از عمل و عارضه ای به نام حفره خشک است، بنابراین سیگار کشیدن یک تهدید جدی برای ایمپلنت است.

سیگار کشیدن بعد از کاشت دندان و پیوند استخوان

توصیه متخصصان ایمپلنت معمولاً پرهیز از سیگار کشیدن تا حد امکان است. افرادی که واقعاً نمی توانند سیگار را برای مدت طولانی ترک کنند، باید دو هفته قبل و دو تا سه ماه پس از کاشت، سیگار را ترک کنند، تا زمانی که پایه ایمپلنت کاملاً با استخوان فک جوش بخورد.

شما باید تا دو هفته پس از پیوند استخوان از سیگار کشیدن خودداری کنید زیرا سیگار خطر شکست پیوند استخوان و ناموفق بودن جراحی سینوس لیفت را افزایش می دهد.
نکته دیگری که باید در مورد تاثیر سیگار بر روی ایمپلنت دندان بدانید این است که چند روز پس از عمل، بدن شما تشکیل لخته های خونی می دهد تا از ورود غذا و باکتری به محل عمل جلوگیری کند. با استنشاق دود تف مکیدن مایعات از طریق نی می تواند لخته های خون را شل کند که می تواند بسیار دردناک باشد، بنابراین تا 72 ساعت پس از جراحی از انجام این کارها خودداری کنید.

صفحات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست